Wij hebben een leuke parttime vacature voor een support medewerk(st)er

Over de functie:
Wij zoeken een administratief medewerk(st)er ter ondersteuning van (web)winkeliers en hun boekhouding, die minimaal 24 uur per week beschikbaar is. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit:
- Uitzoekwerk mbt (webwinkel)verkoop en transacties in de boekhouding
- Telefoon aannemen en onze klanten te woord staan
- Het bijhouden van de handleidingen, FAQs en partner-websites
Het gaat om een parttime functie voor een tijdelijk contract. De werktijden zijn flexibel en kunnen in overleg vanuit huis gedaan worden.

Functie eisen:
Wij komen graag in contact met je als
- je graag met cijfers werkt en administratie leuk vindt
- je graag klanten helpt en energie uitstraalt
- je ervaring hebt met boekhouden (pre)
- je 'online zaken' doen leuk vindt en handig met computers bent
- nauwkeurig en gestructureerd werkt
- een goede concentratie / focus hebt
- betrouwbaar bent en afspraken nakomt
- goede beheersing hebt van de Nederandse taal in woord en geschrift
Je komt met deze functie in het hart van de digitale en online wereld te werken. Vanwege de flexibiliteit is deze functie met name geschikt als je vanwege verantwoordelijkheden voor kinderen of familieleden, of vanwege een studie / opleiding, niet fulltime beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt. Webwinkelfacturen zit in Bink 36 Den Haag en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Hoe solliciteren:
Stuur een korte CV en motivatiebrief naar sophie@webwinkelfacturen.nl, met in de onderwerpregel "Sollicitatie support medewerk(st)er!" (zonder de quotes)

Over Webwinkelfacturen.nl

Webwinkelfacturen.nl is de specialist voor webwinkeliers op het gebied van koppelen van webwinkels met de boekhouding. We zijn in 2014 begonnen en vinden het erg leuk het MKB te helpen hun administratieve lasten te verlagen. We koppelen ook kassa's aan de boekhouding, om retailers en restaurants te ontlasten.